Logo Yanı Reklam
Özel sağlık kuruluşlarından ortak açıklama:

Özel sağlık kuruluşlarından ortak açıklama: "Milletimizin Sağlığı İçin Devletimizin Emrindeyiz"

COVID-19 Ortak Basın Açıklaması

Covid-19 salgınının özel sağlık sektörüne etkileri hususunda aşağıda bilgileri bulunan kuruluşların ortak basın açıklamasıdır.

Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.

 

Özel sağlık sektörü olarak Dünya genelinde salgın olarak kabul edilen COVID-19 salgını ile ilgili gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Öncelikle bu salgın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi altında olan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Ümidimiz bu salgının en az hasar ile bertaraf edilmesi ve normal hayata bir an önce dönülmesidir. Özellikle bu konuda Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulumuzun almış olduğu kararları sonuna kadar destekliyor ve ülkemiz genelinde bu salgının kontrollü bir şekilde yürüdüğü yönünde ki inancımızı da belirtmek istiyoruz.

Bunlarla beraber mevcut salgın nedeniyle hastanelerimizin ve çalışanlarımızın riski çok fazla artmıştır. Sağlık çalışanlarımızın riski 60 yaş üzerindeki vatandaşların riskine eşdeğer hatta daha fazladır. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları olarak her zaman devletimizin yanında ve milletimizin hizmetindeyiz. En son yayınlanan genelge ile de kamu ve özel hastane ayrımı yapılmaksızın pandemide omuz omuza mücadele edileceği ifade edilmiş ve zaten bu şekilde çalışan özel sağlık sektörü genelgeye tam destek vermiştir.

Bu istikamette Sağlık Bakanlığımızın genelgesinin ruhuna da uygun olarak gerek tıbbi malzeme tedariği gerekse de özel sektörün bugün ve geleceğe dönük yaşaması muhtemel maddi manevi sıkıntılarında yanında olacağına da inancımız ve beklentilerimizi arz etmek istiyoruz. Bilindiği üzere pandemi sebebiyle acil olmayan poliklinik, ameliyat ve tıbbi yardım gereken hastalarımızın yapılan duyuruları da dikkate alarak hastanelerimize gelemeyecekleri herkesin malumudur.

Başta Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm hükümet yetkililerinin, özel hastanelerin bu desteği sürdürebilmesi için şart olan ekonomik destek ve ekipman desteği vermelerini önemle arz ediyoruz.

Bu duygularla ülkemizin ve tüm insanlığın zor günlerinde özel sağlık sektörü olarak yanlarında olduğumuzu, bunun asli görevimiz ve misyonumuz olduğunu ve mücadelenin sonuna kadar da en güçlü bir şekilde beraber olacağımızı ifade ediyoruz.

Saygılarımızla

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Özel Hastaneler Platformu Derneği
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği
Akdeniz Özel Sağlık İşletmeleri Derneği
Ege Özel Hastaneler Derneği
Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği