Logo Yanı Reklam

"Özel Hastanelerde Yoğun Bakım Vurgunu" başlığı ile ulusal basında yer alan iftira haberi şiddetle kınayan basın açıklamasıdır.

BASIN AÇIKLAMASI !

 

 

"Özel Hastanelerde Yoğun Bakım Vurgunu" başlığı ile ulusal basında yer alan haberleri üzüntü ve şaşkınlık ile takip etmekteyiz.

 

-          Yaklaşık 10 yıldır aynı fiyatlar ile fark ücreti dahi almadan devletin veremediği yoğun bakim hizmetini sunmakta olan Özel Hastaneleri vurgun yapmakla suçlamak en hafif tabiri ile insansızlıktır.

-          Hastanın yoğun bakıma alınma ve çıkarılma endikasyonu hastane tarafından değil Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı tarafından belirlenir. Hiçbir hekim gereksiz yere hastayı yoğun bakıma almayacağı gibi orada gereğinden fazla kalmasını da istemez.

-          Haberin ayrıntısından da belirtildiği gibi yoğun bakım için bekleyen onca insan var iken hiçbir doktor bekleyen hasta yerine bir başkasını gereksiz yere yoğun bakımda tutmaz.

-          Özveri ile hizmet sunmakta olan Sağlık Hizmet Sunucularına yapılmış olan bu iftirayı şiddetle kınıyoruz.

-          Olayın daha vahim yanı ise bu haberi yaptıran kişinin de doktor olmasıdır. Her fırsatta sağlık kuruluşlarına ve sağlık çalışanlarına saldırmayı reyting malzemesi olarak görmekte olan basına bunu servis etmek ile ne amaçlanmıştır anlamak mümkün değil.

-          Suçlanan tarafı dinlemeden tek taraflı haber yapmayı alışkanlık haline getiren basın mensupları ise bu iftirayı yapmaktan keyif almışlardır.

-          Sonuç olarak, ilgili haber gerçeği yansıtmayan kuru bir iftiradan ibarettir. Bu haberi yapan ve yayan tüm medya kuruluşlarını şiddetle kınıyor, tek yanlı haber yapmak yerine araştırmacı gazetecilik yapmaya, delil olmadan tüm sektörü töhmet altında bırakan bu haberi derhal yayından kaldırmaya ve sektörden özür dilemeye davet ediyoruz.

                                                                         


                                            TÜMSAD    

                          ( Yönetim Kurulu  Başkan Yardımcısı )

                                     Op. Dr. İrfan BASPINAR