Logo Yanı Reklam
Ohsad Sağlıkta ortak çözüm Toplantıları 10'cu yılı  Kurultayı  Antalya'da yapıldı

Ohsad Sağlıkta ortak çözüm Toplantıları 10'cu yılı Kurultayı Antalya'da yapıldı

Sunuculuğunu Gonca Ertuğrul’un yaptığı Kurultay, Kamu’dan Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kurulu Üyeleri Dr. Sema Ramazanoğlu, Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Dr. Ümmü Gülşen Öztürk ve Zülfiye Füsun Kümet ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Abdülvahit Sözüer, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Sgk Gss Genel Müdürü Mustafa Özderyol, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Sağlık Hizmetleri Genel Müdür yard. Dr. Ertuğrul Eğin gibi SGK ve Bakanlık üst düzey yönetici  katılımı ile tamamlandı.

Kamu, özel sektör ve üniversitelerin sağlık profesyonellerini bir araya getiren OHSAD Kurultayı, 18-20 Nisan 2019 tarihleri arasında 10. kez, Antalya’da yoğun bir katılımla tamamlandı.

Kaliteli ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi ile sağlık sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirmek, sektörün sorunlarını masaya yatırıp ortak çözümleri konuşmak üzere onuncu kez sektör profesyonellerini ağırlayan 10. OHSAD Kurultayı’nda sağlık finansmanında reform arayışları konuşuldu.

KATILIMCILAR

T.C Cumhurbaşkanlığı Gıda Ve Sağlık Politikaları Üyeleri
Sağlık Bakanlığı Üst Düzey Yöneticileri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK Üst Düzey Yöneticileri
Maliye Bakanlığı İlgili Üst Düzey Yöneticileri
Kalkınma Bakanlığı İlgili Üst Düzey Yöneticileri
SGK ilgili Yöneticileri
Kamu Hastaneleri Kurumu
Kamu Hastaneleri Yöneticileri
Üniversite Hastane Yöneticileri
Özel Hastane Yöneticileri
Sigorta Şirketleri
Kamu ve Özel Sağlık Kuruluşlarının Finans, Satın alma, Stok takip ve Bilişim sorumluları
Tıbbi Cihaz, Ürün ve Tedarik Firmaları

Kurultaya Başta Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Sema Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Abdülvahit Sözüer, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof Dr. Ahmet Tekin, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Kemal Memişoğlu, Sgk Ve Sağlık Bakanlığı Birokratları katılırken,  OHSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Reşat Bahat  Kurultayda açılış konuşması yaptı.

Kurultaya katılım en üst seviyede gerçekleşti. oturumlarda Sağlık Sektörü sunucuları sıkıntılarını dile getirdiler.

Kongrede Tümsad Yönetim kurulu Başkanı  Dr. İrfan BAŞPINAR Tıp merkezleri ve  orta ve  küçük ölçekli hastanelerin Sgk ve  Sağlık Bakanlığı nezdinde yaşanan sorunlarını kapsayan slaytlı çalışmayı Sorun çözücüler nezdinde  kongre katılımcıları ile paylaştı. Tıp Merkezi ve küçük orta ölçekli hastanelerin ayakta kalabilmesi için gelecekte kaygılarının ortadan kalkmasına dikkat çekilirken, SGK'nın ve Sağlık Bakanlığı tarafından küçüklere bakış açısı masaya yatırıldı. Özelikle SGK tarafından güncellenmeyen SUT ve Cerrahi Tıp Merkezlerinde yapılan bir çok cerrahi işlemlerin Cerrahi listeden çıkartılması,  cerrahi liste ile ilgili 1,5 yılda yapılan Bakanlık ziyaretleri ve gelinen nokta Sayın Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Mdürü Sn. Prof Dr. Ahmet TEKİN ve Genel Müdür yard. Sn. Dr. Ertuğrul EĞİN ile kongrede istişare edildi. Derneğimiz tarafından yapılan Bakanlık görüşmelerinde katedilen süreç değerlendirildi. Ayrıca Kurultayda Sayın Genel Müdürümüz Sn. Prof Dr. Ahmet TEKİN  ve Müdür yard. Ertuğrul bey Özelikle bize Cerrahi liste ile ilgili müjde vererek çalışmanın bittiğini yeni listenin yayımlanacağı bilgilerini verdiler.

 

Sağlık Sektöründe Güncel Konular, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Konuşuldu


“Sağlık Sektöründe Güncel Konular, Sorunlar, Çözüm Önerileri Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın üçüncü günü (20 Nisan 2019, Cumartesi), T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin moderatörlüğünde gerçekleşti.

Oturumda konuşmacılar ve konu başlıkları;
• İstanbul SGK İl Müdürü Murat Göktaş (SGK uygulamaları)
• Hisar Intercontinental Hospital Medikal Direktör Yardımcısı ve Başhekimi Dr. Nurettin Demirkol (Acil ve yoğun bakım sorunları)
• TÜMSAD Genel Başkanı Dr. İrfan Başpınar (Tıp merkezleri ve küçük ölçekli hastaneler)
• Allianz Sigorta Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, (Özel sağlık sigortalarının gelişimi ve teşviki), şeklinde yer aldı.

ANTALYADA YAPILAN KURULTAY İLE İLGİLİ TÜM BİLGİLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 KONUŞMACILAR TARAFINDAN SUNULAN TÜM SLAYTLARA  ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ