Logo Yanı Reklam
ÇOK ÖNEMLİ...  Yabancı Hasta Takip Sistemine İlişkin Duyuru

ÇOK ÖNEMLİ... Yabancı Hasta Takip Sistemine İlişkin Duyuru

 

ÖNEMLİ...! Yabancı Hasta Takip Sistemine İlişkin Duyuru

   

 Sağlık Bakanlığımızca yürütülen Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte, ülkemizdeki sağlık hizmeti sunumu ve kalitesi hızla gelişmiştir. Dünyada özellikle son 10 yılda dikkat çekici şekilde gelişen Sağlık Turizmi, ülke ekonomilerine önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkemiz de bu konuda önemli bir destinasyon haline gelmiştir.

Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı Eylem Planında, teşvik kapsamlarından yararlanılabilmesi başta olmak üzere birçok düzenleme veri girişi şartına bağlanmıştır. Ülkemizin Sağlık Turizmi alanında 2018 ve 2023 yılı hedeflerine ulaşması ve hak ettiği seviyelere hızla çıkarılmasına yönelik politikaların geliştirilebilmesi için de veri girişi son derece önem kazanmaktadır.

Sağlık Turizmi veya Turistin Sağlığı kapsamında ülkemizde sağlık hizmeti alan uluslararası hasta verilerinin kayıt altına alınması amacıyla, Sağlık Bakanlığımız tarafından 2011 yılında “Yabancı Hasta Takip Sistemi” kurulmuştur.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 2011/41 sayılı genelge uyarınca, Sağlık Turizmi alanında faaliyet gösteren tüm kamu ve özel kuruluşlar ile serbest çalışan hekimlerin, hizmet sundukları uluslararası hastalarına ait verileri kendilerine tanımlanan kullanıcı kodları ve şifreleri ile bu sisteme kaydetmeleri gerekmektedir.

Yabancı Hasta Takip Sisteminde yapılan incelemelerde, özellikle 2015 ve 2016 yılı uluslararası hasta verileri başta olmak üzere, diğer yıllarda da yeterince veri girişi yapılmadığı tespit edilmiştir. Veri girişini sağlamaya yönelik olarak sistemde yeni düzenlemeler yapılmış, zorunlu alanlar azaltılarak revize edilmiştir.

 

Sağlık Bakanlığımızca yürütülen ilgili çalışmalara katkı sağlaması ve Sağlık Turizmi alanında ülkemizin dünyada hak ettiği payı almasına olanak sağlayacak adımların atılması açısından veri girişine azami hassasiyet gösterilmesini, henüz girilmemiş olan 2015 ve 2016 yılı uluslararası hasta verilerinin hızla tamamlanmasını ve işlem sırasında yaşanabilecek her türlü sorunda destek almak üzere Daire Başkanlığımız ile derhal irtibata geçilmesini önemle rica

 

                                                                                                  Uzm. Dr. Mehmet Ali AYDIN

                                                                 Sağlık Turizmi Daire Başkanı

 

 

 

 

 

 NOT: Sağlık turuzmi yapan Özel Sağlık Kuruluşlarının Yabancı Hasta takibini yapabilmesi için Sağlık Turizmi  daire başkanlığından kullanıcı adı ve şifre alması gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifrelerin daha kolay ve daha seri alınması noktasında derneğimize sizden istediğimiz  bilgiler çerçevesinde aşşağıdaki paylaştığım tablodaki bilgileri göndermeniz gerekmektedir.  Bu bilgileri tarafıma  [email protected] adresine mail göndermek suretiyle şifre ve parola işlemleriniz kolayca tarafınıza verilmesi açısından çok önemli olacaktır. Yabancı hasta ile ilgili faaliyet gösteren Özel Sağlık kuruluşlarının sisteme dahil olup yabancı hasta takbini yapması zorunludur

KULLANICI ADI VE ŞİFRE TALEP FORMU İÇİN TIKLAYINIZ